Kuchcikowo, porady kulinarne

Przepisy na dania, desery i obiady


  • Index
  •  » Desery
  •  » Ryżowe kule w rumianej panierce

#1 2013-04-09 16:31:44

Wercia11227

Administrator

Zarejestrowany: 2012-09-26
Posty: 15
Punktów :   

Ryżowe kule w rumianej panierce

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
-20 dag ryżu
- 1 litr mleka
- pół szklanki cukru
- 1 torebka cukru waniliowego
- 5 jajek
- jajek
- 20 małych śliwek
- 4-5 łyżek mąki
- ok. 2/3 szklanki bułki tartej
- olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Ryż wsyp na sitko, opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz, a następnie przesyp do garnka.
Do ryżu dodaj mleko, dosyp cukier oraz cukier waniliowy. Postaw na ogniu, poczekaj aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miekkości około 20 minut zdejmij i ostudź.
2. Śliwki umyj natnij wzdłuż ale nie dokońca aby owoce się nie rozpadły wyjmij pestki!!!!
Rozbij trzy jajka oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Żółtka połącz z  zimnym ryżem, wymieszaj z mąką oraz pianą z białek.
3. śliwki olep ciastem ryżowym w kule. Reszte jajek wbij na talerz i rostrzep widelcem najlepiej.
Przygotowane knedle panieruj w roztrzepanych jajek następnie otaczaj w bułce tartej, wkładaj na mocno rozgrzany olej. ?Smaż na złoty kolor!!!
                                                                          SMACZNEGO OPŁACA SIĘ BARDZ DOBRE
                                                                                             ADMINSTRATOR

Offline

 
  • Index
  •  » Desery
  •  » Ryżowe kule w rumianej panierce

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.rozrywka-kielce.pun.pl www.speedwaymanager.pun.pl www.assassinsrom.pun.pl www.shadow-of-lostendard.pun.pl www.greenstreetelite.pun.pl