Kuchcikowo, porady kulinarne

Przepisy na dania, desery i obiady


#1 2012-09-26 21:14:03

DreksonPL

Moderator

Zarejestrowany: 2012-09-26
Posty: 18
Punktów :   

Café liégeois (Hiszpańska)

6 porcji espresso
1 l lodów kawowych
6 ciasteczek cynamonowych
300 ml śmietanki
50 g cukru pudru
kakao

Schłodzoną śmietankę wymieszaj z cukrem wanilinowym i ubij na sztywno, wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem rozlej gorące espresso do sześciu wysokich szklanek, dodaj po kulce lodów kawowych (możesz przygotowac je wcześniej i wstawić do zamrażalnika), na lodach połóż ciasteczko cynamonowe, dodaj porcję bitej śmietany i posyp kakao. Podawaj od razu

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.rozrywka-kielce.pun.pl www.dzogczen.pun.pl www.speedwaymanager.pun.pl www.assassinsrom.pun.pl www.greenstreetelite.pun.pl