Przepisy na dania, desery i obiady
Składniki:
2 piersi kurczaka
16 pomidorków koktajlowych
1 zielona papryka
1 żółta papryka
5 łyżek oliwy
3 łyżki octu winnego
po łyżeczce oregano i słodkiej papryki
sól, pieprz
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. W misce wymieszaj oliwę z octem winnym, dodaj oregano i paprykę, wsyp szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Do marynaty włóż kawałki kurczaka i wstaw do lodówki na 15-20 minut. Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paski o szerokości około 2 cm, owiń nimi pomidorki koktajlowe. Na natłuszczone szpadki nadziewaj kolejno kawałki kurczaka, pomidorki owinięte w paski żółtej i zielonej papryki. Grilluj około 15 minut, obracając i skrapiając marynatą.
Jeśli cos będziesz potrzebować pisz na poczte lub w poście
Ostatnio edytowany przez DreksonPL (2012-09-26 21:10:09)
Offline