Przepisy na dania, desery i obiady
Administrator
Składniki:
2 jajka
3 szklanki m±ki
1 niepełna szklanka cukru
1 szklanka ¶mietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanki oleju
zapach pomarańczowy
opakowanie brzoskwiń w żelu Horeca Select
płatki migdałów do dekoracji
Przygotowanie:
1
Oddzielić żółtka od białek i utrzeć z cukrem. Następnie dodawać na zmianę olej, m±kę, proszek do pieczenia oraz ¶mietanę. Dodać odrobinę zapachu pomarańczowego ci±gle mieszaj±c.
2
Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i dodać brzoskwinie w żelu lekko wciskaj±c w ciasto.
3
Piec około 40-45 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.
4
Po upieczeniu posypać ciasto płatkami migdałów.
Offline