Kuchcikowo, porady kulinarne

Przepisy na dania, desery i obiady

  • Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#1 2013-04-09 17:01:02

Wercia11227

Administrator

Zarejestrowany: 2012-09-26
Posty: 15
Punktów :   

''ŻEBERKA''

żeberka wieprzowe (ok. 70 dag) 1 duża cebula 3 łyżki oleju 1 łyżka margaryny granulowany czosnek przyprawa do mięsa wieprzowego sól pieprz

Sposób wykonania: Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na 4 porcje. Następnie obsypać je granulowanym czosnkiem, przyprawą do mięsa wieprzowego, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 2 godzinki. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz (olej + margaryna) i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać około 1 ½ szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 70 minut. Podawać na ciepło z ziemniakami polanymi powstałym sosem i ulubionym dodatkiem. Podane składniki wystarczą na około 4 porcje. Smacznego.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.speedwaymanager.pun.pl www.assassinsrom.pun.pl www.shadow-of-lostendard.pun.pl www.dzogczen.pun.pl www.greenstreetelite.pun.pl