Przepisy na dania, desery i obiady
Administrator
POTRZEBNE SKŁADNIKI NA 4-6 PORCJI:
40 dag m±ki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
600ml mleka
3 torebki cukru waniliowego
50 dag borówek (oczywi¶cie można to robić z innymi owocami)
4 łyżki masła
25 dag ¶mietany 22 procent.
1 łyżeczka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
M±ke wymieszać z proszkiem do pieczenia w wysokim naczyniu.
Dodać jajka i 2 torebki cukru waniliowego zmiksować na gładka, czekamy aż m±ka spęcznieje.
Borówki umyć UWAGA!!!!
Na patelni rozgrzać odrobine masła, Wlać około 1/10 ciasta równomiernie rozprowadzić na patelni, posypać 1/10 borówek. Tak usmażyć resztę nale¶ników , można trzymać je podzcas smażenia resztyw piekarniku
Smacznego
ADMINISTRATOR
Offline