Kuchcikowo, porady kulinarne

Przepisy na dania, desery i obiady


#1 2012-09-27 16:14:16

DreksonPL

Moderator

Zarejestrowany: 2012-09-26
Posty: 18
Punktów :   

Kokardki z boczkiem

Składniki na 3 porcje:
- 20 dag makaronu świderki lub kokardki,
REKLAMA


- 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu,
- 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy),
- 2-3 łyżki oleju,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- 5 dag parmezanu
Przygotowanie:
1. Makaron wsyp na posolony wrzątek, gotuj około 8 minut. Gdy będzie już gotowy, odcedź, starannie wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodaj Warzywa do makaronu (bez rozmrażania), wlej 150 ml wody i duś przez 12-14 minut, do uzyskania ulubionej miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dopraw solą i pieprzem, mieloną papryką, delikatnie wymieszaj. 3. Gorący makaron wymieszaj z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posyp parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.rozrywka-kielce.pun.pl www.shadow-of-lostendard.pun.pl www.speedwaymanager.pun.pl www.assassinsrom.pun.pl www.dzogczen.pun.pl